Colin Powell Gymnasium

Long Beach Unified School District

Long Beach, California

This new 16,000-SF gymnasium—with its unique vaulted roof that reaches out over the playground and its playful geometric shapes—invokes the spirit of play. The main entry, clad in glass from floor-to-ceiling provides the visual cue to welcome the public into the facility. Once inside the facility, the exposed wood and steel structure offers visual excitement to the voluminous space. The main floor houses regulation play courts for basketball and volleyball with retractable viewing stands for approximately 400 spectators. With the stands retracted, multiple practice courts for basketball, volleyball and paddle tennis can be utilized for daily physical education classes. The facility also houses lockers, showers, coach offices and a special room for the school band.

 

Forward this project

Email:
Short Message:
Submit

Forward this project >>